lunes, 27 de octubre de 2014

Sols podràs lluitar amb força. I llavors, ho faràs?

Les ones de la mar t'empenten i et fan caure, te traeixen i es burlen de tu. I les roques esbaroses estan amb ella, i també se't riuen, i t'agafen pels braços i t'hi endinsen. Les roques volen riure, riuen amb la mar a qui estimen, i aprofiten per fer de tu una excusa perquè eixa dolenta mar les mulle, no fuja d'elles i romanga allí. 

Aquell rocallam que traeix, aquella mar que empenta, tots dos com fong i alga simbionts, tots dos com paper i tinta inesborrable, un cridant i l'altre en silenci, tots dos fent melodia assassina, música depressiva, i notes que colpegen fortament t'han empentat i has caigut, i t'has ferit. Has plenat el teu cos de nafres, la teua pell de marques i la teua ànima de res. 

De vegades ocorre. De vegades caiem i plenem la nostra ànima de res i doncs ens sentim buits. Però ocorre a més que és en eixos moments d'ànima buida en què sentiments com la tristor, la melangia i la soledat aprofiten per plenar el buit del teu jo. I doncs ens sentim tristos, nostàlgics i sols. 

Sentir-se sol no és estar sol. Sentir-se sol és no veure qui durant un temps s'ha amagat, o ha anat a qualsevol lloc. I prompte tornarà. I ja no estaràs sol, però pensaràs que has estat abandonat, i seràs hostil, i t'enfadaràs i el cel caurà. La rancúnia t'emplenarà l'ànima i sentiràs eixa pressió a sobre. 
Alguns et diran que t'allunyes de la mar, altres que hi faces cara. Amb l'ànima buida, sols seràs cos, bèstia i animal. Sols podràs lluitar amb força. I llavors, ho faràs? 

Deixa'm donar-te un consell. Fes-ho, perquè hom ha de lluitar amb cos i ànima per aconseguir allò que vol, perquè la vida no ens arrossegue a caprici seu, per no enfonsar-se en l'aigua tèrbola del mar. O no ho faces, no lluites, tira la tovallola, abandona, fuig... Perquè amb l'ànima buida ja no seràs home, perquè sols seràs bèstia, animal... La mar t'endinsarà. 

Però i si potser no ho fa? I si l'alegria, l'amor i la simpatia aprofiten per emplenar la teua ànima? I si la tinta inesborrable s'escorre pel paper? Sols podràs lluitar amb força. I llavors, ho faràs? 

No hay comentarios:

Publicar un comentario